Mobiele telefoon op school

Woensdag 6 december 2017

Vanaf maandag 11 december mogen kinderen hun mobiele telefoon niet meer mee naar school nemen. We hebben ruim een schooljaar geprobeerd om de leerlingen te leren verantwoord om te gaan met de telefoon, maar dit heeft nog niet het gewenste resultaat geleid. Ook de wifi is aangepast en is niet bekend bij de kinderen.
Mocht uw kind om wat voor een reden dan ook toch een mobiele telefoon nodig hebben, kom dan even bij de directeur langs om hierover afspraken te maken.
Zijn er toch kinderen die zonder toestemming de telefoon mee naar school nemen, dan nemen wij die vanaf maandag 10 december in en kunt u deze als ouder weer ophalen bij de directeur.

Als school zien we deze maatregel niet als de oplossing voor de toenemende invloed van de mobiele telefoon en social media. De kinderen moeten immers leren hiermee verantwoord om te gaan, maar we zijn genoodzaakt hier kleinere stappen in te nemen om tot het gewenste resultaat te komen. Op dit moment leidt het de kinderen teveel af.
We rekenen in deze op uw begrip en hopen dat u als opvoeder hier veel met uw kind(eren) over blijft praten.

Graag wijzen we u daarom nogmaals op de bijeenkomst morgen van 15-17u hier op school over social media en internet. De gemeente Amsterdam gaat hierover graag in gesprek met u!