Bezoek nieuwe Comenius

Vrijdag 15 december 2017

Vanochtend heeft Unit 7/8 een bezoek gebracht aan het Comenius Lyceum. Deze middelbare school heeft een nieuw gebouw naast de Huizingaschool. Het is nog niet officieel geopend, maar wij mochten alvast een sfeertje proeven. Naast een rondleiding in het gebouw, hebben de kinderen ook lessen mogen volgen in groepjes (geschiedenis, aardrijkskunde, biologie en wiskunde). Tijdens elke les waren er prijsvragen. De uiteindelijke winnaars: Amir, Youssra, Menna, Anass, Soufian en Aysenaz

Stukje geschreven door Ilias:
We zijn vandaag naar het Comenius geweest. We hebben daar lessen gekregen, namelijk: wiskunde, aardrijkskunde, biologie en geschiedenis. Bij biologie bekeken we een stukje krant met het blote oog, door een loep en door een microscoop. Ook een eigen haar mochten we eens goed bekijken. Bij wiskunde kregen we lessen over het assenstelsel. Tijdens aardrijkskunde kregen we veel informatie, bijvoorbeeld over de hoogste berg in de wereld (Mount Everest) en het diepste punt op de wereld. Hierna kregen we nog een rondleiding door het nieuwe gebouw. Daarna kregen we nog wat te drinken en toen een prijsvraag, je kon een usb winnen en een rekenmachine. Het was heel leuk.

Stukje geschreven door Ayoub:
Wij zijn vandaag naar het Comenius geweest en het was heel leuk. In het gebouw is veel hout te vinden. Het hout wat ze hebben is vers hout van Amsterdam.

Stukje geschreven door Talha:
Unit 7/8 is naar het Comenius gegaan. Het was een hele leuke dag in het Comenius. De kinderen hebben kennis opgedaan met het Voortgezet Onderwijs.