Nationale Voorleesdagen 2018

Woensdag 24 januari 2018

De nationale voorleesdagen zijn gestart van woensdag 24 januari t/m zaterdag 3 februari 2018!

Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2018. Het prentenboek zal centraal staan tijdens De Nationale Voorleesdagen. Op onze school heeft meester Jorge vandaag het boek voorgelezen voor de peuters en de kleuters, De kinderen hebben er van genoten. Wilt U de foto’s zien kijk in het foto album!

‘Hoe is het om klein te zijn?’, ‘Hoe is het om groot te zijn?’, ‘Hoe is het om ziek te zijn?’, ‘Of straatarm?’ Prentenboeken leren kinderen om zich dit soort situaties in te beelden. Voor peuters en kleuters is het soms nog heel lastig om zich te verplaatsen in een ander. Zij kunnen zich nog niet zo goed voorstellen dat andere mensen er ook andere gevoelens, gedachten en ervaringen op nahouden. Voorlezen lijkt kinderen te helpen om deze cognitieve vaardigheid te ontwikkelen.

De peuters en de kleuters zouden geweldig vinden als een ouder een keertje komt voorlezen tijdens nationale voorleesdagen, lijkt het u leuk om dat te doen meld je aan bij de leerkrachten van de kleuters of de leidsters van de peuters!

Met vriendelijk groet,

Peuters en kleuters