Spreekwoorden unit 5/6 deel 2

Dinsdag 13 februari 2018

Vorige week hebben de leerlingen van unit 5/6 de eerste vijf spreekwoorden en gezegden geleerd. Het was fijn om te merken dat veel kinderen er thuis ook mee geoefend hebben! Deze week deel 2 van de spreekwoorden en gezegden:

• Van een mug een olifant maken (Als iemand overdrijft en van een klein probleem iets heel groots maakt)
  • Het paard achter de wagen spannen (Als iemand iets niet op een handige manier aanpakt)
  • Olie op het vuur gooien (Als iemand een vervelende situatie nog erger maakt)
  • De kost gaat voor de baat uit (Als je iets wilt bereiken, dan moet je daar eerst voor werken)
  • Wie kaatst moet de bal verwachten (Als je een ander plaagt, kun je verwachten dat die terug gaat plagen)